Slané koláče

KYSNUTÉ PIZZOVÉ TROJUHOLNÍČKY

Potrebujeme:

Cesto :
1 kg hladká múka
0,7 l mlieko /presne/
4 KL kryštálový cukor
1 bal. sušené droždie na 1 kg múky
1 KL soľ
2 dcl olej

Omáčka na potieranie:
200 g Rama
1 PL oregano
2 PL plnotučná horčica
2 KL gulášové korenie
2 KL grilovacie korenie
2 KL mletá sladká paprika
2 KL vegeta
2 KL worčestrová omáčka

Plnka:
Tvrdý syr, šunka, saláma, paprika, čínska kapusta, kukurica, šampióny, klobása, kapia a pod. podľa fantázie. Originálna kombinácia je: šunka – tvrdý syr -šampióny – kukurica – čínska kapusta.

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou/

Z uvedených prísad si vymiesime cesto postupom, zmiešať suché suroviny a primiešať tekuté najlepšie min. izbovej teploty. Cesto vymiesime / môžme aj mixérom/ a necháme vykysnúť min. 1 hodinu. Kým nám cesto kysne z prísad si vymiešame pomazánkovú "omáčku" na potieranie. Po vykysnutí si cesto vyberieme na dosku a rozdelíme na 4 bochníčky. Každý bochník si vyvaľkáme na plát, ktorý potrieme štvrtinou z omáčky a stále si z nej necháme trošku na potretie na vrch. Naukladáme si plnku podľa fantázie na celý plát, ale nie veľmi nahrubo, aby sa nám roláda pekne stočila. Stočenú roládu si z bokov a zvrchu ešte potrieme tou troškou omáčky čo sme si nechali a narežeme na širšie stabilné trojuholníčky a ukladáme trošku ďalej od seba na plech. Tento postup zopakujeme ešte tri krát. Upečieme vo vyhriatej rúre cca na 180 stupňov. Dobrú chuť !!!

Tiez sa Vam moze pacit