Slané torty

Kyjevské kuracie prsia

Toto jedlo poznám z jedného pubu, kde ho servírujú ako vyprážaný kurací rezeň, vyklepaný na tenučko, s výbornou cesnakovo-maslovou omáčkou na povrchu. Nedávno som v časopise našla lepšiu verziu, kde sú kuracie prsia touto zmesou rovno naplnené.
Šťavnaté mäsko, úžasná vôňa a chuť. Samozrejme, že sa s vami o ten receptík podelím.

 

Zdroj/http://veselapanvicka.sk/
autorka/Simonka

 

POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY

kuracie prsia – 2 veľké,
maslo – 50 gramov,
cesnak – 1 veľký strúčik,
čerstvá petržlenová vňať – nasekaná – 2 PL,

NA OBAĽOVANIE A VYSMAŽENIE

vajíčko,
hladká múka,
strúhanka,
olej

NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI

soľ

NA POMOC PRI VARENÍ

kúsok potravinárskej fólie alebo sáčku

Najskôr si necháme v malej miske zmäknúť maslo, aby sa nám s ním dobre pracovalo. Zmäknuté maslo si vidličkou vymiešame spolu s pretlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou a soľou. Pripravíme si kúsok potravinárskej fólie, alebo ako ja – kúsok sáčku a vložíme naň maslovo-cesnakovú zmes, ktorú jemne prstami rolujeme. Približne takto…
Zrolovanú zmes si dáme do mrazničky približne na 15 minút. Zatiaľ si môžeme naklepať kuracie prsia na tenké plátky. Vytiahnutú zmes z mrazničky si rozbalíme a rozdelíme na 2 polovičky. Na každý kurací rezeň dáme jednu časť. Kurací rezeň ovinieme okolo masla (urobíme takú rolku) a obalíme v trojobale, t. j. najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a na záver v strúhanke. Ak chceme mať chrumkavejšiu kôrku, obalíme opäť vo vajíčku a v strúhanke.
Na našej veselej panvičke si dáme rozpáliť olej, na ktorom opekáme na miernom plameni striedavo z oboch strán naše kyjevské rezne po dobu cca 5 minút z každej strany. Následne si pripravíme pekáč, do ktorého rezne vložíme a dáme do rúry dopiecť po dobu 15 minút.
My sme si Kyjevské rezne dali s ryžou a ako prílohu som zvolila zelené fazuľkové struky na masle (veľmi ich ľúbime) a varenú kukuricu s kúskom masla (takúto kukuricu podávajú často ako prílohu v anglickom pube).

Tiez sa Vam moze pacit