Hlavné jedlá

Kuracie slimáčiky

SUROVINY:

500 g kuracie prsia
100 g sterilizované šampiňóny
2 ks cibuľa
200 ml smotana na šľahanie
3 cl hladká múka

kari korenie
mleté biele korenie
soľ
olej

 

1.Umyté a osušené mäso nakrájame na dlhšie rezance, ochutíme soľou, korením a po jednom stočíme do tvaru slimáka. 2.V hlbšej panvici zohrejeme olej, slimáčiky prudko opečieme z oboch strán a vyberieme na tanier. 3.Vo výpeku dozlatista orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny a opražené slimáčiky. Podlejeme vodou, pridáme korenie karí a zakryté dusíme asi 20 minút. 4.V smotane dobre rozmiešame hladkú múku a prilejeme ju k mäsu. Zľahka premiešame a necháme prejsť varom. Slimáčiky podávame s cestovinou alebo s ryžou.

Tiez sa Vam moze pacit