Hlavné jedlá

Kuracie mäso zapečené s pohánkou

Kuracie mäso /prsia/- 1 kg,
pohánka – 2 šálky,
syr – 100-200 g,
kyslá smotana – 150 ml.
cibuľa – 2 ks,
cesnak – 2-3 strúčiky,
korenie  – podľa chuti
rastlinný olej – 1 polievková lyžica
soľ – podľa chuti

Pohánku dôkladne opláchneme a dáme na vymastený plech. Posypeme jemne nasekanou cibuľou a 3 strúčikmi pretlačeným cesnakom. Ďalšiu vrstvu dáme kuracie mäso.Ochutíme korením podľa svojej chuti. Polejeme kyslou smotanou a podlejeme 1-1,5 šálkou horúcej slanej vody. Vrch posypeme strúhaným syrom. Dáme do predohriatej rúry na 180 stupňov asi na hodinu. Dobrú chuť! Zdroj/http://www.jrati.ru/

Tiez sa Vam moze pacit