Hlavné jedlá

Kuracie bylinkové medailónky v slaninovom kabáte a syrovou omáčkou

Suroviny

1 kg rezne kuracie
500 dkg slanina oravská
150 g maslo bylinkové s cesnakom
korenie štyroch farieb

Syrová omáčka:

1 ks syr tavený bambino
5 ks syr tavený trojuholníky
2 čl maslo bylinkové s cesnakom
orech muškátový nastrúhaný
200 ml mlieko
200 ml smotana na varenie
vetvičky rozmarín čerstvý

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie medailónky. Nožom spravíme do medailónikov kapsu a vložíme kúsok masla. Cca 1/2 čl. Priečne cez kapsu/otvor “previažeme” plátkom slaniny.
Naukladáme do jenského skla. Odrezky mäsa a slaniny môžeme poukladať do stredu. Na vrch dáme pár vetvičiek čerstvého rozmarínu. Pečieme v rúre cca 40 min prykrité pri 180°C. Odokryjeme a necháme zapiecť cca 15 min.
Omáčka: Do malého hrnca vylejeme smotanu a mlieko. Jemne posolíme, vytlačíme Bambino a pridáme trojuholníky taveného syra. Pridáme štipku muškátového orecha a korenie štyroch farieb. Syr necháme rozpustiť . Pridáme 2 čl bylinkového masla.Zredukujeme na najmenšom plameni. Podávame s fritovanými, na hrubé kolieska nakrájanými zemiakmi.

Tiez sa Vam moze pacit