Dezerty

Krémy pre cupcakes

na 22 kúskov

170 g zmäknutého masla
300 g smotanového syra (napr. Lučina)
asi 100 g trstinového cukru
asi 100 g práškového cukru
(množstvo i pomer cukru upravte podľa chuti a konzistencie krému)
potravinárske farbivo

1. Zmiešajte maslo so syrom a trstinovým cukrom.
2. Podľa konzistencie a chuti postupne pridávajte práškový cukor.
3. Časť krému zafarbite potravinárskym farbivom.

1. Do cukrárskeho vrecka vložte zdobiace špičku.
2. Do vrecka dajte niekoľko lyžíc zafarbeného a rovnaké množstvo neobarveného krému.
3. Ozdobte každý Cupcake.


250 g plnotučného tvarohu
70 g cukor práškový
pol téglika smotany na šľahanie
1 lyžička vanilkového extraktu

Tvaroh vyšľahajte do hladka, pridajte extrakt a postupne pomaly prisypávajte preosiaty cukor. Nakoniec pomaly prievajte smotanu.


250 gramov mascarpone
100 g polotučného tvarohu
100 g prášk. cukru
2 lyžičky vanilkového extraktu

Vyšľaháme mascarpone s tvarohom dohladka, postupne pridáme preosiaty cukor múčka, nakoniec vanilkový extrakt a poriadne vymiešame.


200 g práškového cukru
20 g vanilkového cukru
120 g zmäknutej rastlinnej tukovej nátierky Hera Maslová príchuť
25 ml plnotučného mlieka izbovej teploty, kokosového mlieka alebo kokosového krému

Zmäknutú Heru maslovú príchuť vyšľaháte do hladkej peny a postupne k nej zašľaháte preosiaty cukor.
Šľaháte, dokiaľ nevznikne hladký krém, do ktorého nakoniec pridáte kokosové alebo plnotučné mlieko.


1 hrnček práškového cukru
½ hrnčeka smotanového syra
½ hrnčeka Hera Maslová príchuť
3 lyžice jahodovej marmelády

Na krém si najprv zmiešate práškový cukor so smotanovým syrom.
Hneď ako je zmes spojená a hladká, po kúskoch pridávate zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť.

Keď sú všetky ingrediencie spojené, pridáte jahodovú marmeládu a dobre zašľaháte.


250 g Hera maslová príchuť
190 g práškového cukru
50 ml mlieka
Pol lyžičky mandľového extraktu
75g bielej čokolády
30 ml smotany na šľahanie 33%

Zmäknutú Heru maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému.
Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti Heru maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.
Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny.
Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota.
Potom necháme vychladnúť.
Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt.
Dôkladne všetko premiešame.
Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť.


Tiez sa Vam moze pacit