Dezerty

KREMROLE S KLASICKOU A PARÍŽSKOU ŠĽAHAČKOU

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta /polotovar/
hladká múka na posyp
1 vajíčko na potretie
kovové trubičky cca do 20 ks
olej na potretie trubičiek

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou

Z cesta si vyvaľkáme plát min. 35 x 50 cm, celý ho natrieme rozmiešaným vajíčkom hladkým kolieskom si narežeme na pásy cca 2,5 x 35 cm. Trubičky si potrieme olejom a s vajíčkom natretou stranou dovonku jemne natáčame cesto na trubičku /pozor nepošpiniť trubičku vajíčkom, ináč sa cesto prilepí/. Ukladáme na plech vyloženým papierom ukončeným cestom dole. Pečieme v predhriatej rúre na 180-190 stupnoch do zlatova. Vyberiem a po pár minútach sa snažíme točivým pohybom trubičku uvoľniť a cez tenší koniec stiahnuť. Necháme úplne vychladnúť a plníme vrecúškom naplneným šľahačkou.
250 ml smotany na šľahanie 1 bal. stužovač šľahačky 1 - 2 PL práškového cukru Postup: Šľahačku si vyšľaháme so stužovačom šľahačky na najmenšom stupni mixéra a nakoniec zamiešame cukor. Šľahačkou naplníme vrecúško so špičkou a plníme trubičky do polovice z obidvoch strán.
250 smotany na šľahanie 200 g varovej čokolády Smotanu si dáme do kastróla a v nej za stáleho miešania rpzpustíme čokoládu, privedieme k varu, ale pozor nevaríme. Šľahačku necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa , vyšľaháme mixérom, naplníme do vrecúška a plníme trubičky z obidvoch strán do polovice. Trubičky posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť !!!!!!

Tiez sa Vam moze pacit