Dezerty

Krémová ananásová roláda od Janky Veterníkovej

Osviežujúca ananásová roláda. Zákusok na každú chvíľu. Keď ste ešte nerobili roládu – je na čase to vyskúšať. Utierka musí byť vlhká a nie mokrá.

Chcete si u nás prečítať aj vlastný recept?
Pošlite nám ho a zapojte sa do súťaže o najlepší recept.

Suroviny

Piškóta
5 ks vajíčka
5 poliev. lyžic kryštál. cukor
5 poliev. lyžic polohrubá múka

Plnka
1 sterilizovaný ananás
1 zlatý klas
1 vanilkový cukor
150 g kryšt. cukor
200 g masla

Postup

Žĺtky vyšľahám s cukrom postupne pridám múku a nakoniec sneh z biekov. Zľahka premiešam a vylejem na plech vystlaný pečiacím papierom dám piecť do vyhriatej rúry na 180 stup. Ešte teplú stočim do vlhkej utierky aj s papierom.

Scedím ananás a do šťavy dolejem vodu aby bolo 350 ml Rozmiešam v ňom zlatý klas , vanilku , cukor a za stáleho miešania uvarím kašu. Do vychladnutej kaše vmiešam vyšľahané maslo. Trocha plnky odoberiem na natretie rolády. Ananás pokrájam na malé kúsky a vmiešam do plnky.

Roztočím roládu natriem džemom a plnkou. Stočim a natriem aj vrch rolády. Dám stuhnúť do chladničky a pokrájam.