Dezerty

Krásne jednoduchý nutelový dezert

250 g  asi 30 Oreo sušienky, odstránime krém
6 lyžic (80 g) roztopené maslo

Plnka:

1 kg Mascarpone, /izbová teplota/
175 g  smotany + 2 lyžice,
2 tretiny šálky (190 g) Nutelly
1 šálka (200 g), cukru
1 polievková lyžica kukuričného škrobu
2 lyžičky vanilkoveho extraktu
4 vajcia, izbová teplota

Poleva:

2 tretiny šálky (190 g) Nutelly
1/3 šálky (80 g) smotany

Predhrejeme rúru na 180 C. Odstránime krém z Oreo sušienok a dáme rozdrviť do mixéra. Rozpustíme maslo a zalejeme rozdrvené sušienky. Zmes sušienok rovnomerne navrstvíme na dno tortovej formy/26 cm/. Pečieme 13-15 minút. Necháme úplne vychladnúť. Znížime teplotu rúry na 150 ° C.
Pripravíme plnku z Mascarpone: V miske zmiešame cukor s kukuričným škrobom. Vo veľkej miske šľaháme Mascarpone s 3/4 šálky smotany,poriadne vyšľaháme. Postupne pridáme zmes cukru a miešame do hladka. Pridáme vanilkový extrakt a znovu miešame, kým sa to dobre nespojí. Pridávame po jednom vajíčku a dobre rozmieame.
Do druhej misky odlejeme asi 1/3 zmesi Mascarpone,pridáme Nutellu a 2 PL smotany a dobre vymiešajte.
Nalejeme bielu hmotu z Mascarpone na cesto. Opatrne sa pridá Nutella Na to jemne nalejeme druhú tmavú Nutellovú vrstvu a opatrne gumovou stierkou rozotrieme.
Pečieme 45-55 minút na 150 ° C. Vypneme rúru a necháme ho ešte asi hodinu v rúre.
Ostrým nožom uvoľníme boky koláča. Necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote.
Poleva: Smotanu privedieme do varu a nalejeme do nej Nutellu. Dobre vymiešame do hladka a rozotrieme na koláči.
Dáme do chladničky na noc. Ozdobíme pred podávaním nasekanými orieškami.
Zdroj/homecookingadventure.com

Tiez sa Vam moze pacit