Hlavné jedlá

Kotlety s hubami

600 g kotliet alebo rezňov

80 g masla

3 PL oleja

ml.čierne korenie

citrónová šťava

petržlenová vňať

300 g očistených húb

paradajkový pretlak

lyžica múky

soľ

Očistené, nakrájané huby podusíme na tretine masla,okoreníme,osolíme a ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Jahňacie kotlety mierne naklepeme,na okrajoch narežeme,pokvapkáme citrónovou šťavou,osolíme a na zvyšku masla s olejom opečieme dozlatista po obidvoch stranách.
Poukladáme ich na zapekaciu misu,každú kotletu potrieme paradajkovým pretlakom a pridáme kôpku dusených húb. Udržujeme teplé. Tuk z opekania zaprášime múkou, opražíme,podlejeme,dobre povaríme a použijeme na poliatie prílohy. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Tiez sa Vam moze pacit