Koláče

Kôprový koláč od babičky

Suroviny na cesto:
500 g hladkej múky
pol kocky droždia
250 ml teplého mlieka
1 lyžičku kryštálového cukru
1 lyžičku soli 50 ml oleja

Plnka:
3 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke
1 vajce
250 g mäkkého tvarohu
200 ml kyslej smotany
nasekaný kôpor
1/2 lyžičky vegety
1 lyžičku soli

Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť.
Do preosiatej múky pridáme soľ, cukor, nakysnutý kvások, olej a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi tak 30 minút odpočívať. Potom cesto vyvaľkáme a preložíme na väčší hlbší plech vymastený olejom.
Pripravíme plnku: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme. Pridáme k nim vajce, mäkký tvaroh, kyslú smotanu, nasekaný kôpor, vegetu a soľ.
Na vyvaľkané cesto rovnomerne rozotrieme plnku. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 °C pečieme približne 30 minút.


Tiez sa Vam moze pacit