Koláče

Koláčiky s jamkou – také malé chutné dolky

Čo je malé to je chutné. V prípade týchto koláčikov budete prekvapení úžasnou chuťou krehkosťou.

Suroviny

300 g hladkej múky
160 g práškového cukru
120 g masla
4 uvarené prelisované žĺtky
citrónová kôra a šťava z jedného citróna
múka na posypanie dosky
1 vajce na potretie cesta
50 g nasekaných mandlí
tuk na potretie plechu
Husty lekvár

Dobrota nad dobroty.

Na doske zmiesime múku,cukor ,maslo,žĺtkya nastrúhanú kôru aj šťavu z citróna a vypracujeme hladké cesto,z ktorého urobíme malé guľky /maximálne 25mm/. Do každej guľky urobíme prstom jamku,potom guľky potrieme rozšľahaným vajíčkom a obalíme v posekaných mandliach. Poukladáme ich na plech potretý tukom a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Do jamiek upečených a vychladnutých guliek vložíme kúsok hustejšieho lekváru alebo džemu.
Obmena: S orechami alebo mandľami: Vytvarovanú guľku iba trochu sploštíme,potrieme vajcom a ozdobíme polovičkou vlašského orecha alebo polovičkou sparenej a ošúpanej mandle a dáme piecť.

Tiez sa Vam moze pacit