Koláče

KLAUSOVE ROŽKY – najlepšie kysnuté pečivo

Potrebujeme:

1000 g polohrubej múky (preosiatej!!!!)
300 ml oleja
500 ml mlieka
2 vajcia
4 PL kryštálového cukru
10 g sušeného droždia
1 KL soli
ľubovoľná plnka ( tvarohová, maková orechová, pudingová, nutelová, lekvárová, jablková)

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou/

Do preosiatej múky pridáme suché ingrediencie vrátane droždia, premiešame a zamiešame teplé (nie horúce) mlieko, olej a vajíčka. Vymiesime vláčne lesklé cesto, ktoré posypeme múkou, zakryjeme a dáme vykysnúť cca 1 hodinu. TIP: možete si pomôcť dať cesto do pootvorenej rúry nastavenej na 50 stupňov. Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 rovnakých bochníkov (na polovicu a každú polovicu ešte na 4 časti). Každý bochník rozvaľkáme na kruh a ten rozdelíme na 8 trojuholníkov. Čiže z tohto množstva cesta nám vyjde 64 menších rožkov. Naplníme ľubovoľnou plnkou. Pokladáme na vymastený plech, alebo mastný papier, potrieme vajíčkom a dáme upiecť. Nie je na škodu dať ich trošku (tak 10 min.) podkysnúť aj na plechu. Pečieme cca na 180 stupňoch do zlatova. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Tiez sa Vam moze pacit