Vianočné recepty

Keksíková roláda s orechami

250 g bežných keksov

150 g mletých orechov

100 g cukru

100 ml kávy

1 PL rumu

1 PL kakaa

 

Na krém:

 

100 g masla

1 vajce

60 g cukru

vanilka alebo vanilkový cukor

 

Keksy rozdrvíme na dosle valčekom,pridáme k ním orechy,cukor,kávu rum a kakao a v miske alebo na doske vypracujeme na hustejšiu hmotu. Na doske ju rozvaľkáme na plát,potrieme ho krémom a zvinieme. Roládu zabalíme do cukrárskeho papiera alebo do alobalu a odložíme do chladničky. Krájame až na druhý deň. Skladujeme v chladničke.
Maslo vyšľaháme približne s polovicou cukru. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajce s druhou polovicou cukru do zhustnutia. Vyšľahané vajce po častiach pridávame do vymiešaného alebo vyšľahaného masla a ochutíme vanilkou. Do krému nepoužijeme surové vajcia,napokon,krém sa dá vymiešať aj bez vajec.

Tiez sa Vam moze pacit