Hlavné jedlá

Kebab v rúre

1 kg bravčového mäsa, /najlepšie krkovička/
3 – 4 cibule,
olej,
korenie gyros  podľa chuti,
ml. červená paprika podľa chuti,
mleté ​​čierne korenie podľa chuti
soľ podľa chuti.

Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, pokvapkáme olejom,votrieme koreniny a dáme odležať.Najlepšie cez noc do chladničky.
Odležané mäso vyberieme. Cibuľu nakrájame na kolieska a navrstvíme na mäso,preložíme a previažeme niťou. Dáme na pekáč,kde sme dali trocha oleja,podlejeme trochou vody alebo vývaru a prikryjeme alobalom.
Dáme do predohriatej rúry na vyššiu teplotu asi na 200 stupňov a pečieme asi 25 - 30 minút. Potom alobal odstránime a dopekáme ,kým nie je mäsko krásne upečené do zlatista,asi tak 20-25 minút. Pred podávaním nitku odstránime...tak dobrú chuť! Ilustračné foto/http://lady.tochka.net/

Tiez sa Vam moze pacit