Hlavné jedlá, Predjedlá

Karbonátky z mletého kuracieho mäsa so syrom a strúhanými zemiakmi

500 g  kuracie prsia (2 stredne veľké prsia)
1 vajce
2 ks staršieho bieleho pečiva
0,5 vody
soľ (1/2 lyžičky)
čerstvo mleté ​​čierne korenie
1 lyžička pikantná horčica
1 lyžička 9% ocot
1 lyžica rastlinný tuk
múku na obaľovanie

 

2 stredne veľké surové  zemiaky
1 veľká cibuľa
150 g tvrdý syr
100 g majonézy
2-3 lyžice rastlinný olej na vyprážanie cibule

 

Zdroj/http://tishka.org/

Pečivo namočíme do vody asi na 5 minút,aby sa pečivo premáčalo. Prsia si zomelieme. Z pečiva vytlačíme prebytočnú vodu,zmiešame s mäsom, pridáme horčicu, ocot a 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja. Pridáme soľ (0,5 lyžičky) čierne korenie a 1 vajce. Dôkladne premiešame všetky ingrediencie. Dáme do chladničky, odležať po dobu 30 minút.
Cibuľu nakrájame na tenké polkruhy. Na oleji orestujeme na miernom ohni (5-7 minút). Surové zemiaky nastrúhame. Málinko prisolíme. Syr nastrúhame.
Do pekáča dáme alobal a pomastíme olejom (1-2 lyžice).
Mokrými rukami tvoríme placky (s priemerom asi 7 cm) a obalíme v múke a poukladáme ich ďalej od seba na vymastený alobal na plechu. Na vrch každej karbonátky dáme vrstvu orestovanej cibule. Na cibuľu navrstvíme postrúhané zemiaky a na ne postrúhaný syr. Vrch polejeme majonézou.
Pečieme v dobre predhriatej rúre 180 ° C po dobu 50 minút dozlatista. Dobrú chuť!

Tiez sa Vam moze pacit