Hlavné jedlá

Karbonátky pod perinkou

– 0,5 kg mleté hov. ​​mäso/ale kľudne môže byť aj bravčové alebo zmiešané/

– 3 ks vajcia uvarené

2 ks cibule

– 2 ks zemiaky

– 100 g  syr na strúhanie

mleté ​​korenie podľa chuti

domáca majonéza alebo podobná omáčka.

 

Na omáčku:

– 1 ks surový žĺtok

– 50 ml slnečnicový olej

– 2 polievkové lyžice  horčicový olej

1/3 čl horčice

štipku soli.

Nakrájame cibuľu a, natvrdo uvarené vajcia, surové zemiaky a nastrúhame syr. Na vymastený plech položíme mleté hovädzie mäso/tak ako karbonátky alebo mletý rezeň/, soľ a korenie.
Na každý mletý rezeň dáme navrch vrstvu cibule.
Potom dáme vrstvu strúhanych vajec a strúhaných surových zemiakov. Poslednú vrstvu dáme strúhaný syr. Na vrch nalejeme 1 polievkovú lyžicu omáčky (alebo majonézu).
Pečieme v predhriatej rúre na 180-200 stupňov asi 30 minút.Môžeme ešte posypať syrom.
Na prípravu omáčky: žĺtky, slnečnicový olej vymiešame do penista,pridáme horčicový olej, horčicu, soľ. Vymiešame. Lákavá dobrota je pripravená. Dobrú chuť! Zdroj/vk.com

Tiez sa Vam moze pacit