Dezerty

KARAMELOVÉ REZY

Potrebujeme:

7 vajec
7 PL kryštálového cukru
3 PL hrubej múky
3 PL polohrubej múky
1 PL kakaa
1 bal. prášku do pečiva

Plnka:
150 g kryštálového cukru
1 HERA
700 ml mlieka
1 bal. vanilkového cukru
2,5 bal. puding Zlatý klas
1 PL hladkej múky

Šľahačka:
6 PL kryštálového cukru
350 dcl mlieka
3 bal.. práškovej šľahačky

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou

Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuha, pridáme žltky hrúbu a polohrubú múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva, dáme na vymastený a vysypaný plech a upečieme v rúre pri cca 180 stupňoch. Z mlieka, vanilky , Zlatého klasu, múky a cukru si uvaríme hustý puding a dáme pri občasnom miešaní vychladnúť. Po vychladnutí si heru vyšľaháme na penu a pomaly k nej pridávame puding, aby sa nám plnka nezrazila. natrieme na vychladnuté cesto a necháme vychladiť kým si pripravíme šľahačku. Kryštálový cukor necháme v hrnci skaramelizovať do hneda, zalejeme mliekom a necháme rozpustiť. Pri nalievaní pozor, je to nebezpečné, karamel môže vyprsknúť. Karamelové mlieko necháme vychladnúť, vymiešame v ňom tri práškové šľahačky a natrieme na koláč. Ozdobíme strúhanou čokoládou, alebo kakaom. Režeme stuhnuté mokrým nožom. Dobrú chuť !!!

Tiez sa Vam moze pacit