Polievky

Kapustnica s klobásou. Niet na klasiku.

2 l vývaru z bravčového mäsa

80 g oleja

3 cibule

sladká aj štipľavá mletá červená paprika

rasca

2 plné lyžice hladkej múky

300 g kyslej kapusty

250 ml pochúťkovej smotany

200 g klobásy

4 strúčiky cesnaku

Ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji,zasypeme u hladkou múkou a urobíme stredne tmavú zápražku.Primiešame oba druhy papriky a rascu,zalejeme vývarom a najmenej 20 minút varíme. Kyslú kapustu nakrájame na menšie kúsky,zalejeme vodou aj šťavou a uvaríme domäkka. Uvarenú kapustu a zápražku zmieame,zalejeme smotanou,premiešame a ohrejeme. Dochutíme soľou a prelisovaným cesnakom.Klobásu nakrájame na kolieska,opečieme na panvici a dáme do polievky. Chuť kapustnice môžeme zvýrazniť asi 2 lyžicami paradajkového pretlaku alebo kečupu. Namiesto bravčového vývaru môžeme použiť aj vývar z hydinových kostier.Potrebujeme ich asi 1 kg.

Tiez sa Vam moze pacit