Ryby

Kapor pečený na masle s mandľami

4 porcie kapra

1-2 lyžice mandlí

hladká múka

4 lyžice masla

soľ,petržlenová vňať

Pripravené porcie kapra osolíme,posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a obalíme v hladkej múke. Mandle sparíme, ošúpeme a nakrájame na rezančeky.
Na dno pekáča dáme polovicu masla,vložíme doň kúsky kapra a pokvapkáme ho druhou polovicou masla. Mäso trošku podlejeme vodou a dáme piecť do rúry. Počas pečenia kapra podlievame výpekom ak treba tak aj troškou vody. Takmer upečeného kapra posypeme rezančekmi mandlí a v rúre,alebo v grile ho dopečieme do zlatista.
Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi a s hlávkovým alebo iným zeleninovým šalátom. Tiež i zemiakovým šalátom.

Tiez sa Vam moze pacit