Hlavné jedlá

Kačacie stehná v medovom dipe s lokšami

4 ks kačacie stehná
soľ
2-3 PL med
korenie čierne mleté
0,5 kg kapusta červená
1 ks cibuľa
cukor
olej
rasca mletá
škorica mletá
2 ks jablká
1 kg zemiakov,
300 g hladkej múky,
soľ,
maslo

Kačacie stehná osolíme a ponatierame medom. Prilejeme trošku vody a dáme piecť do rúry na 180 stupňov Celzia približne na 2 hodiny .Medzi pečením obraciame ,aby sa nám stehná prepiekli z oboch strán. Upečené kačacie stehná podávame s červenou kapustou a lokšami.


Zemiaky očistíme a v osolenej vode uvaríme domäkka, zlejeme a roztlačíme môžeme aj nastrúhať, necháme vychladnúť. Pridáme múku, soľ a zamiesime cesto. Sformujeme valec, z ktorého odkrajujeme kúsky a vaľkáme z nich lokše.
Pečieme na jemne (nie veľa skoro nasucho) maslom vymastenej panvici z oboch strán. Po každej lokši si rozpustíme trošku másla na panvici a pečieme dalšiu lokšu. Upečenú lokšu si dáme na tanier a natrieme zhora maslom a priložíme ďalšou, opäť natrieme… Takto sa nám omastia všetky z oboch strán.


Nakrájanú cibuľu skaramelizujeme do hneda. Pridáme posekanú červenú kapustu, soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie, postrúhané jablká a dusíme asi 40-50 min. Môžeme dochutiť škoricou.

Tiez sa Vam moze pacit