Hlavné jedlá

Kačacie prsia na červenom víne

Tento chutný recept nám poslala Ludmilka-milka Geova Polacká Joly…

Ďakujeme…

Kačacie prsia neznášajú vysokú teplotu.

Kačacie prsia poriezame okraje tukovej kože ,na strane kože narežeme krížom kocky dáme na panvicu a na miernom ohni pomaly smažíme tuk zlievame do pohára aby omáčka nebola veľmi mastná,keď je koža dostatočne karamelizovaná obrátime na stranu mäsa.

Znížime plameň na minimum smažíme celkove asi 30 minút podľa toho ako chceme mať prsia upečené kto má rád viac pridá niekoľko minút.Usmažené prsia vyberieme na tanier.

Výpek zalejeme zmiešainou vína,vody,bujónu,maizeny ,cukru a povaríme .Dochutíme si podľa chuti.

Pokrájame na tenšie alebo širšie lamely a podávame s hranolkami.

Dobrú chuť!


Tiez sa Vam moze pacit