Rôzne

Jindřiškin kváskový chlebík – chladničkové kysnutie

 

Autorka receptu/Jindřiška Šimůnková

2 PL kvásku,
150 g ražnej múky,
180 ml vody,

150 g špaldovej múky,
350 g hladkej múky,
250 ml vody,
2 KL soli,
1 KL rasce,
slnečnica

2 PL kvásku, 150 g ražnej múky, 180 ml vody, nechať rozkvasiť 12 hodín a potom pridať: 150 g špaldovej múky, 350 g hladkej múky, 250 ml vody, 2 KL soli, 1 KL rasce, slnečnica vypracovať cesto, nechať 1 a pol hodiny odpočinúť, medzitým 2 x preložiť, potom stočiť do ošatky zabaliť do igelitu, dať do chladničky pri 7 ° C, ja som mala v chladničke 14 hodín. Dávala som do rozpálenej rúry na 250 ° C na 15 minút znížiť teplotu a dopiect 30 min. pri 190 ° C.

Tiez sa Vam moze pacit