Koláče

Ježkovia

Trocha papračky ,ale stojí to za to…

Do pekárničky dáme najprv mokré prísady, potom suché, do prostriedku urobíme jamku, dáme cukor a droždie a do okrajov soľ. Alebo kto nemá pekárničku, tak klasicky ručne.


Vykysnuté cesto vyvaľkáme,vykrojíme kolieska a doprostred dáme ľubovoľný lekvár alebo ľubovoľnú plnku.


Plnku zabalíme a cesto vyformujeme podľa obrázka.Zlepené cesto bude dolu.


Z dvoch kúskov cesta spravíme nohy a umiestnime ich ako je na obrázku.


Pomocou noža, narežeme pazúriky na nohách.


Pomocou nožníc urobíme pichliače.


..a už len šup do rúry…pečieme pri 180-200 stupňov,doba pečenia závisí od rúry,ktorú si už každá gazdinka pozná a vie ustrážiť.


Zdroj/liveinternet.ru/