Rôzne

Ježkovia na spapanie

1 kg mletého mäsa /môže byť bravčové a hovädzie /

2 ks pečiva

1 dcl mlieka

5 strúčikov cesnaku

1 cibuľa

2 vajcia

Soľ

Čierne mleté korenie

Majoránka

zemiaky,nakrájané na hranolčeky

 

6 ks varené vajíčka

strúhaný syr

prelisovaný cesnak

trocha kyslej smotany alebo majonézy

soľ

 

 

Tuk na vyprážanie

 

 

Uvaríme vajíčka. Vychladnuté prekrojíme a vyberieme žĺtky,roztlačíme vidličkou, pridáme do nich strúhaný syr, prelisovaný cesnak, trochu kyslej smotany (alebo majonézy),prisolíme podľa chuti. Vymiešame do penista. Malou lyžičkou plníme vajíčka.
Staršie pečivo nakrájame na drobné kocky. Dáme do misky, a zalejeme mliekom. Necháme napučať. Nakrájame cibuľku na jemno. A aj s prelisovaným cesnakom pridáme k mletému mäsu. Ďalej pridáme vajcia, čierne mleté korenie, soľ, a majoránku. Pečivo vyžmýkame z mlieka, a pridáme k mäsu. Dobre prepracujeme celú hmotu a necháme chvíľu postáť. Zoberieme si naplnené vajce a mleté mäso.
Zabalíme vajíčko do mäsa/ako je na obrázku/
Vytvarujeme telíčko ježka.očká a ňufáčik spravíme z čierneho celého alebo nového korenia. Ostne napicháme zo zemiakových hranolčekov.
Takto pripravených ježkov dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a šup s nimi do rúry..:)
K ježkom podávame zemiačky, oblohu,môžeme pridať tatarku alebo syrovú omáčku. To už záleží na Vašej chuti..:) Dobrú chuť!
Zdroj/vk.com

Tiez sa Vam moze pacit