Dezerty

Jednoduchá pochúťková jablková torta, nenáročná na čas

Za chvíľu pripravíte šťavnatú tortu s úžasnou chuťou pečených jabĺk. Tento jednoduchý recept nezabudnete.

Suroviny

– 1,5 šálky múky polohrubej,
– 2 ks  vajcia,
– 50 g (40 + 10) masla,
– 1 šálka kefíru alebo jogurtu, /ak nemáme,  môžeme dať  kyslú smotanu alebo smotanu/,
– 1 šálka cukru ,
– 2 čl prášku do pečiva (alebo 1 lyžička sódy bikarbóny,
– 1 lyžička vanilkového cukru,
– soľ – na špičku noža;
– 500 g jablká(približne 4-5 jablká)

Postup

Jablká nakrájame na malé kúsky.
Ak je šupa príliš tvrdá, je nutné ju odstrániť. Ak je tenká šupka nakrájame aj s ňou.
Vajcia vymiešame s cukrom, soľou, vanilkovým cukrom.
Pridáme jogurt a rozpustené maslo /40 g/, 10 gramov necháme na vymastenie formy.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a nalejeme do nej pripravenú zmes z vajíčiek.
Premiešame. Pridáme jablká. Opäť sa premieša. Cesto vylejeme do formy vymastenej maslom.
Koláč dáme do predohriatej rúry pri teplote (180-200 ° C) a pečieme do zlatista.
/pinme.ru/


Tiez sa Vam moze pacit