Dezerty

Jahodový koláč

Receptík je od Anky Jiříkovskej

 

Korpus do okrúhlej formy s priemerom 26 cm:
80 g Hera
80 g Cukor
80 g polohrubá múka
50 ml mlieka
2 lyžice kakaa
2 celé vajcia
štipka prášku do pečiva

 

krém:
600 ml mlieka
1 jahodový puding
1 vanilkový puding
2 lyžice zmäknutého masla
2 lyžice cukru krupice

želatína:

1 ks Dr.Oetker „Tortové želé“ číre
200 ml vody
3 lyžice cukru

Heru rozpustiť v hrnci a všetky ingrediencie sa pridajú, rozmiešajú a vylejú sa do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy.

Pečieme cca 10-15 min. na 180C.


postup:
– Krém si pripravíme úplne jednoducho.
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor, zmäknuté maslo a pudingové prášky.
Uvaríme hustý puding, ktorý ešte teplý nalejeme na upečený vychladnutý korpus.

– Nakoniec len ozdobiť jahôdkami a zaliať želatínou.


Tiez sa Vam moze pacit