Dezerty

Jahodová torta

Ingrediencie:
– 500 g jahôd
– 1 balíček vanilkového cukru
– 250 g tvaroh
– 2 bielky
– 100 g cukru
– 2 listy želatíny
– šťava z citróna
– 30 piškóty /dlhé/
-2 korpusy piškótovej torty /alebo jednu ak je vysoká,podľa vašej                                                      chuti akú ju chceme mať
– 5 cl griotka alebo iný alkohol

jahodový sirup alebo džús

Príprava jahôd:

Odložíme si nejaké pekné celé jahody na výzdobua medzi vrstvy.
Odstránime stonky, umyjeme, poprekrajujeme na plátky.
Ostatné popučíme s vanilkovým cukrom.


Príprava krému:
-. Pripravíme si želatinu podľa návodu.Pridáme citrónovú šťavu.
– Vymiešame tvaroh do jemna, pridáme želatinu s citrón.šťavou.
– Vyšľaháme vaječné bielka, postupne pridáme cukor a vymiešame do tuha.Pridáme roztlačené jahody.Všetko spolu premiešame.
Ak máme vysoký korpus prekrojíme na polovicu.


Do formy dáme na dno korpus , na boky uložíme piškóty ako je na obr.
Na korpus trocha pokropíme sirupom a griotkou.
Na to dáme prekrojené jahody a prikryjeme pripraveným krémom.


Znova ďaľšia vrstva korpus pokropený sirupom a griotkou,na to jahody a vrch bude krém.

Dáme do chladničky najlepšie na noc.


Pred podávaním ozdobíme jahodami…


Zdroj/http://gateaux-et-delices.com/


Tiez sa Vam moze pacit