Hlavné jedlá

Jahňacie kotletky s olivami a papriky

Jahňacie mäso má vysoký obsah bielkovín, vápnika, fosforu, železa, vitamínu B2 a ďalších vitamínov a minerálov.

Na tanieri mäsko s  kosťou ,bude  šťavnatejšie a výraznejšie…

//

Cesnak ošúpeme a popučíme v mažiari alebo pretlačíme cez cesnakový lis.
Cibuľu olúpeme a nasekáme nahrubo.


Predhrejeme panvicu dáme 2 lyžice olivového oleja a osmažíme cibuľu.
Očistenú sladkú papriku nakrájame na malé kúsky.
Z chilli papriky odstránime semienka a nakrájame ju nadrobno Paradajku nakrájame na kocky.
Odkôstkované olivy roztlačíme s plochou stranou noža.
Petržlen jemne nasekáme.


Do pripravenej panvice s usmaženou cibuľou pridáme papriku, paradajku, papriku, olivy, dve tretiny petržlenu.
Osolíme a dusíme na miernom ohni 10 minút.


Predhrejeme panvicu v zostávajúcom olivovom oleji a orestujeme rezne po dobu 3 minúty z každej strany dozlatista.


Servírujeme,dáme mäsko,na vrch zeleninu a posypeme zvyšným petržlenom a podávame.

Dobrú chuť!


Zdroj/http://7days.ru/lifestyle/Julia Vysotsky


Tiez sa Vam moze pacit