Dezerty

Jablkový krémeš

//

Už na pohľad sa slinky zbiehajú..:)

Jablká očistíme, postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom.
Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu.


Oddelíme žĺtky a bielky.
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny a prilejeme vodu.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do žĺtkov.
Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry.


Z mlieka, zo Zlatého klasu a z kryštálového cukru uvaríme puding. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a pridáme vychladený puding.
Dôkladne zmiešame. Pečieme pri 160 °C približne 15 minút.


Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Pudingovú náplň opatrne rozotrieme na jablkovú plnku.
Vyšľaháme šľahačku a natrieme na pudingovú vrstvu.
Koláč ozdobíme čokoládovou ryžou a dáme stuhnúť do chladničky.


Zdroj:http://www.kaufland.sk

Tiez sa Vam moze pacit