Dezerty

Jablková svieženka

Vhodný zákusok s vychladeným ovoc. nápojom.

Rozpis na plech 25 X 35 cm : Upečieme si klasickú svetlú piškótu zo 7 vajec.
1 dcl mlieka, 4 poliev. lyžice kryš. cukor, ½ bal. vanil. cukor, 15 dkg mleté orechy. Mlieko s cukrom a vanil. cukrom dáme variť. Do vriaceho mlieka prisypeme mleté orechy a trochu povaríme / sparíme / na hustejšiu zmes. Odstavíme.
Asi 6 - 7 ks väčších jabĺk očistíme a nastrúhame, pridáme 1 bal. vanil cukor, trochu mletej škorice, 5 – 6 lyžíc kryš. cukor / podľa toho aké sú jablká sladké /. Všetko spolu podusíme do mäkka. Keď zmes trochu vychladne, jabĺčka rozšľaháme na kašu. Do pol litra vody pridáme 3 lyžice kryš. cukor, pridáme 1 a ½ bal. zlatý klas, zamiešame a uvaríme na hustú kašu. Necháme trochu vychladnúť. Jablkovú kašu zmiešame s kašou zo zlatého klasu , ak treba, prisladíme.
Na upečenú vychladnutú piškótu natrieme marhuľový lekvár. Na lekvár roztrieme sparenú orechovú plnku č.1. Na orechy natrieme jablkovú zmes, rozotrieme do hladka a necháme stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc. Na druhý deň natrieme vyšľahanou šľahačkou. Ja som použila 3 dcl Creme Pattiserie. Ozdobíme rozpustenou čokoládou. Opatrne krájame na rezy. Chutí vynikajúco .
Zdroj/http://tortyodmamy.sme.sk/ autorka: Mária Vašová

Tiez sa Vam moze pacit