Koláče

Jablková štrúdla – kysnutá

 

Moja dcéra rada vypeká a tak dnes to bola zas takáto dobrota..:)

Stanka Klinovská Chromčáková ďakujeme..:)

 

Suroviny:

500 g polohrubej múky,

2 vajcia,

150 g roztopeného masla,

štipka soli,

kvások-mlieko,cukor,kvasnice

 

 

mlieko podľa hustoty cesta,

jablká,granko,škoricový cukor

Z múky,kvásku,vajca,soli masla a vlažného mlieka spravíme tuhšie cesto. Dáme vykysnúť,premiesime a znovu dáme kysnúť.
Rozdelíme na 4 časti a postupne rozvaľkáme,potrieme olejom alebo roztopeným maslom,posypeme nastrúhanými a najkrájanými jablkami škoricou ,cukrom,grankom a škoricovým cukrom. Zvinieme a necháme podkysnúť,potrieme vajíčkom a upečieme. Pečieme pri 180 stupňoch a čas záleží od Vašej rúry... Dobrú chuť prajem!

Tiez sa Vam moze pacit