Dezerty

Ivkin jahodový zákusok

Kto by nemal rád jahody?
Teda okrem alergikov…

Suroviny

Cesto:
250 g hladká múka
250 g práškový cukor
2 PL kakao
1/2 bal. prášok do pečiva
5 ks vajce
100 ml voda
100 ml olej
jahodový džem na potretie cesta
.
Krém:
750 g jemný tvaroh
300 g kyslá smotana
1 bal. vanilkový cukor
3 PL práškový cukor
1 kg čerstvých jahôd /množstvo je dane aj s jahodami na ozdobu/
.
Šľahačka:
3 bal. prášková šľahačka
50 g nutela
350 ml mlieko
.
Na ozdobu:
strúhaná čokoláda
Žĺtky si vymiešame s cukrom do peny, pridáme, vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov.
Cesto nalejeme do plechu vystlaného papierom a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Tvaroh vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a pridáme kyslú smotanu
Vychladnuté cesto si natrieme jahodovým džemom, naukladáme jahody narezané na polovičky a prikryjeme ich tvarohovou plnkou.
Dáme do chladu trošku stuhnúť. Medzi tým si vyšľaháme nutelu s mliekom a pridáme práškové šľahačky. Dobre vyšľaháme a natrieme na koláč.
Vrch posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme pred podávaním jahodami. Odporúčam zákusok krájať mokrým zúbkovaným /jahody sú tuhé a sa posúvajú/ nožom a až na druhý deň. Dobrú chuť !!!

Tiez sa Vam moze pacit