Vianočné recepty

Išelské tortičky

150 g celozrnnej múky

100 g pohánkovej múky

70 g mletých ovsených vločiek

100 g hladkej múky (namiesto zmesi môžete použitý celých 420 g hladkej múky)

140 g práškového cukru

300 g Hery

80 g zmesi mletých vlašských orechov (alebo rôznych semienok)

4 polievkové lyžice kakaa (alebo karobu)

škorica
Krém:
250 g Hery

3 polievkové lyžice hrubej múky

1 / 4l vody alebo mlieka

2 polievkové lyžice práškového cukru

2 polievkové lyžice mletých vlašských orechov

 

Čokoláda:
160 g Hery

120 g práškového cukru

1 polievková lyžica kakaa

1 polievková lyžica solamylu

2 polievkové lyžice vody

polovičky vlašských orechov na ozdobu

Všetky suroviny na cesto zmiešame na doske a spracujeme.
Necháme ho do druhého dňa odpočinúť.
Dosku posypeme múkou.
Cesto vyvaľkáme na 5mm placku a vykrajujeme kolieska s priemerom 3 cm.
Vykrojené kolieska položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ° C asi 10 až 15 minút.


Na krém si najprv pripravíme kašu z múky a vody (stále miešame) a necháme ju vychladnúť.
Zmäknutú Heru vyšľaháme s vychladnutou kašou, cukrom a orieškami dohladka.
Vytvoríme krém, ktorým zlepujú kolieska po dvoch, a necháme ich stuhnúť.


Na čokoládovú polevu preosejeme práškový cukor, kakao a škrob a všetko vmiešame do rozpustenej hery.
Pridáme dve polievkové lyžice vlažnej vody a vymiešame dohladka.
V teplej čokoláde namáčame vrchnú stranu zlepených koliesok a zdobíme polkou vlašského orecha.


Zdroj/http://ona.idnes.cz/
autorka receptu:Hana Dědková, Kladno


Tiez sa Vam moze pacit