Hlavné jedlá, Recepty, večera, Zdravie

Hubové rizoto s jačmeňom a kuracím mäsom

Suroviny

naklíčený jačmeň
maslo 1 PL
olivový olej 1 PL
jemne nakrájané šalotky 2 ks
nasekaný strúčik cesnaku 1 ks
kuracie prsia bez kože ,nakrájané na kúsky 3 ks
naklíčený jačmeň alebo krúpy 300 g
biele víno 250 ml
zmiešané nakrájané huby 400 g
tymián 1 PL
horúci kurací vývar 1 l
strúhaný parmezán 3 PL

Postup

Rozohrej na panvici maslo a olej. Zľahka orestuj šalotku a cesnak.
Pridaj trochu vody a dusíme po dobu 5 minút.
Pridaj kuracie prsia nakrájané na kúsky a zakryté podus ešte 2 minúty
Pridaj naklíčený jačmeň alebo jačmenné krúpy a polej vínom.
Jemne premiešaj a povar.
Na záver pridaj očistené huby a tymian.
Zalej vývarom a nechaj dusiť 40 minút na miernom ohni. Priebežne zamiešaj aby sa nepripiekli.

Nakoniec pridáme nastrúhaný parmezán.


Tiez sa Vam moze pacit