Rôzne

Hrianky so špargľou, parmezánom,vajciami a Prosciuttom

Môžu to byť raňajky alebo večera, ale každopádne je to úplne vynikajúce.

Výborné sú  tenké plátky prosciutta,  ale je to vynikajúce aj chrumkavou  slaninou.

2 lyžice extra panenského olivového oleja,

8 ks špargle,

1 čerstvý vetvička rozmarínu ,

2 plátky chrumkavý chlieb, ako ciabatta,

1/4 šálky strúhaný parmezán

2 veľké vajcia

4 tenké plátky Prosciutto

1/4 lyžičky soli

1/4 lyžičky čerstvo mleté ​​čierne korenie

Na vyššiu teplotu dáme panvicu s olejom, špargľu osmažíme do mäkka asi tak 5 minút. Preložíme ju na tanier. Na olej dáme rozmarín,trocha poprehadzujeme na panvici, asi tak 2 minúty,potom ho vyložíme.
Na olej, kde sme mali rozmarín dáme opiecť chlebík,ktorý posypeme parmezánom, asi tak dve lyžice a necháme ho na panvici, kým sa syr začne topiť a chlieb je mierne hnedý, asi 2 minúty. Chlebík odložíme.
V rovnakej panvici jemne usmažíme obe vajcia podľa vašich predstáv. Na každý kus chleba dáme 2 Prosciutto plátky a polovicu špargľe. Navrch položíme vajcia a posolíme a okoreníme. Podávame teplé. Zdroj/http://www.myrecipes.com/

Tiez sa Vam moze pacit