Hlavné jedlá

Hovädzie mäso s červenými fazuľami a taliansky chlieb

Recept máme od Danulky Vašíčkovej

ďakujeme

https://www.facebook.com/danula.vasickova

 

1 kg hovädzie mäso nakrájané na kocky
4 ks cibuľa
bravčová masť
5 ks cesnak
2 plechovky sterilizovanej  červenej fazule v náleve
cherry rajčinky
soľ, korenie, mleté sladká paprika, chili korenie
papriková pasta
1 kocka hov. masoxu.

Focaccia:

500 g hladkej múky (ja som dala 400 bielej pšeničnej a 100 g celozrnnej špaldovej)
25 g čerstvého droždia
300 ml vlažnej vody
60 ml oleja
2 lyžičky soli
0,5 lyžičky kryštálu a mimo toho trochu olivového oleja na potretie. cherry paradajky (na tenké prúžky bez dužiny)
sušený cesnak a rozmarín.

Cibuľu orestujeme na tuku, pridáme mäso, opražíme,podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Necháme vodu odpariť,poprášime múkou a paprikou,zalejeme opäť trochou vody,pridáme bujón,nadrobno pokrájaný cesnak,scedenú a prepláchnutú fazuľu,soľ,korenie podľa chuti a necháme ešte chvíľku povariť. Podává se ako "eintopf", len s pečivom.
Cesto spracované a vykysnuté v pekárni, rozdelíme na dva diely a každý zvlášť mastnými rukami roztiahneme na plech s papierom na pečenie asi na hrúbku 1 cm, potrieme olivovým olejom, posypeme korením podľa chuti a pokladieme paradajky alebo olivy. Prstom ešte nakoniec pretlačiť niekoľko jamôk a šup do rúry, každý plech zvlášť. Piekla som 15 minút na 220 stupňov.