Hlavné jedlá

Hniezda s hubovou praženicou

200 g predného hovädzieho mäsa,
200 g bravčového mäsa,
soľ, ml. čierne korenie,
1 vajce,
majorán,
40 g masti,
1 cibuľa,
50 g šampiňónov,
4 vajcia na praženicu,
zelená petržlenová vňať.

Ho. a bravčové mäso zomelieme,okoreníme ml. čiernym korením premiešame s vajcom a majoránom a podľa potreby zahustíme trochou strúhanky alebo ovsennými vločkami. Zo zmesi sformujeme "hniezda" tak, že do guliek vytlačíme lyžicou dieru, ktorú budeme plniť praženicou. Takto pripravené hniezda opražíme na troche masti a vložíme do vyhriatej rúry. Medzitým si zo zvyšku masti, z cibule pokrájanej na drobno, zo šampiňónov pokrájaných na plátky a z vajec pripravíme riedku praženicu,ktorou naplníme upečené hniezda. Nakoniec ch posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a krátko zapečieme. Podávame obložené čerstvou zeleninou.

Tiez sa Vam moze pacit