Predjedlá

Hermelínové tortičky

Posedenie pri vínku? Či gril party? Čokoľvek, pretože kreatívne syrové variácie sú vždy skvelým doplnkom.

Autor: Zuzana Minaricova

2 Hermelíny (á cca 120g )
2 strúčiky cesnaku
35 g jemne mletých vlašských orechov
 25 g mäkkého masla
2 PL nasekaných byliniek
2 PL extra virgin olivového oleja
 1 strúčik cesnaku

Hermelíny pozdĺž rozkrojíme na dva tenké plátky. Opatrne vydlabene mäkký syr tak, aby sme nepoškodili krustu. Vydlabanú zmes zmiešame s mäkkým maslom, cesnakom a orechami. Kľudne z hermelínovej zmesi udzobkávajte, je jej dosť. Len nezjedzte viac ako polovicu. ;-) Zmesou naplníme hermelínové “domčeky” a zavrieme. Zabalíme do alobalu a 2 – 3 dni necháme dozrieť v chladničke (odporúčam neotvárať, lebo nestihnú dozrieť a zjete ich raz dva). Pred podávaním potrieme zmesou byliniek, oleja a cesnaku a podávame s chlebíkom či bagetkami. Skvelá pochúťka pre milovníkov syra.
Zdroj/apetitonline.cz/ Autor: Zuzana Minaricova

Tiez sa Vam moze pacit