Hlavné jedlá

Halušky so smotanou a syrom

5 – 6 zemiakov,
500 g múky polohrubej,
100 g údeneho mäska,
1 veľký téglik kyslej smotany,
1 syrokrém,
6 – 8 plátkov tvrdého syra,
trošinku mlieka,
cibuľa,
soľ,

Zemiaky očistíme a najemno nastrúhame. Do zemiakov pridáme múku. Ak máme staršie zemiaky tie majú málo vody, tak pridáme vodu. Cesto dobre premiešame, malo by byť tuhšie, tak, aby sa dalo pretláčať cez sitko. Dáme variť vodu, ktorú osolíme, do vriacej hádžeme cez sitko halušky, nahádžeme , pomiešame...keď vyjdú na povrch, mali by byť hotové. Halušky počas celej doby varenia občasne premiešavajte. Keď vyplávajú na povrch, nechajte ich ešte 2-3 minúty variť. Medzitým si uškvarte na drobno nakrájanú slaninku. Halušky scedíme, necháme odkvapkať a horúce,dáme do misky, polejeme trochou oleja, aby sa nám nezlepili. Dáme na tanier, polejeme smotanou so syrom a polejeme cibuľkou s údeným mäsom...dobrú chuť!
Cibuľu nakrájame nadrobno, posmažíme, pridáme na kocky nakrájané údené mäsko, chvíľu poprehadzujeme na panvici. Syr aj polámaný tvrdý syr dáme do trošinky mlieka a roztopíme .Potom do neho vmiešame kyslú smotanu.

Tiez sa Vam moze pacit