Slané koláče

Had na špajdli

Tohto hada sa nikto nemusí báť. Ale had sa bude báť Vašich rúk 🙂

Suroviny

250 g polohrubej  múky,
250 g hladkej múky,
250 ml smotany,
250 g masla alebo tuku zmeknutého na pečenie,
2 čajové lyžičky soli,
2  žĺtky,
1 lyžička kryšt.cukru
2 lyžice vlažného mlieka,
30 g čerstvých kvasníc,
2 lyžičky sušeného cesnaku,
2 lyžičky rozdrvenej rasce,
párky (aspoň 0,5 cm hrubé,aby pri napichovaní na špajdle nepraskali

Do misky dáme droždie, cukor a vlažné mlieko, premiešame smotanu, žĺtky, múku, soľ a korenie,zamiešame vareškou a potom vypracujeme radšej rukou.
Cesto dáme na pracovnú dosku a okamžite rozdelíme na 18 častí z každého vyváľame valček a napichujeme na špajdlu striedavo cesto a kolieska párkov ,aby sa z cesta tvoril had.
Potrieme rozšľahaným vajcom,dáme na plech na ktorom máme papier na pečenie a dáme piecť asi 20 minút pri 170 stupňoch. Zdroj/Danula Vašíčková

Tiez sa Vam moze pacit