Koláče

Háčkované žemličky

autorka receptu: Danulka Vašíčková

200 g hladkej múky,
300 g polohrubej múky,
50 g rozpustenej masti,
250 ml vlažnej vody,
1 lyžička soli,
1 lyžička kryštálu,
2 lyžičky instantného droždia.
Spracované a vykysnuté v pekárni, potom rozdeliť na 8 dielov a nechať pod igelitom 10 minút odpočinúť . Potom každý diel zvlášť rozváľať do tvaru podlhovastého oválu (užšie a trochu dlhšie ako na klasické rožky), priečne prerezať asi s centimetrovými rozostupmi a potom preťahovať vždy jeden prúžok cesta cez ten nasledujúci (ako by sme háčkovali, viď. obrázok ), konce zafixovať kúskom špajle, na plechu s papierom na pečenie upraviť a nechať pod igelitom asi 1 hodinu kysnúť. Potrieť rozšľahaným vajcom a piecť cca 10 minút na 190 stupňov.

Tiez sa Vam moze pacit