Šaláty

GYROS ŠALÁT

Potrebujeme:

2 väčšie kuracie prsia
2 PL oleja
1 PL korenia Gyros
cibuľa na panvicu

Množstvo nasledujúcich surovín, je približné
100 g nastrúhaný syr mozarella alebo tvrdý
4-5 ks sterilizovaných uhoriek na tenko narezané
1 konzerva kukurice
1 malá tatárska omáčka
125 ml kyslá smotana
2-5 strúčikov cesnaku
cibuľa /2 ks/ alebo pór /1 ks/
kečup
1 menšia čínska kapusta
olivy

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou

Mäso nakrájame na drobné kocky a orestujeme ho na oleji opraženej cibuľke a pridáme korenie gyros. Restujeme cca 10 min. Necháme vychladnúť. A teraz príprava: 1. tatársku si zmiešame s jogurtom a pretlačeným cesnakom. 2. cibuľu alebo pór si narežeme na jemné pásiky. 3. najemno nákrájane uhorky si zmiešame s kukuricou a 10 PL kečupu 4. čínsku kapustu si narežeme na jemno. 5. syr si nastrúhame na hrubo a teraz vrstvíme odspodu misy - 1/2 množstva kuracích pŕs na cibuľke - nákrájaná cibuľka al. pór, al. pol na pol - zmes uhoriek a kukurice - 1/2 množstva dresingu - 1/2 množstva nakrájaná čínska kapusta - nastrúhaný syr celé množstvo - druhá polovica mäsa - druhá polovica dresingu - druhá polovica čínskej kapusty Navrch ozdobíme paradajkami olivami zel. cibuľkou, alebo podľa fantázie. Šalát dáme dobre vychladiť, najlepšie cez noc aby prešli chute a naberáme ho spôsobom - zahrabnutie cez všetky vrstvy. Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť !!!

Tiez sa Vam moze pacit