Grilovanie

Grilované kura v rozmarínovej marináde

SUROVINY NA 4 PORCIE:

1 ks celé kura

soľ

MARINÁDA:

2 PL olivový olej
1 PL sójová omáčka
1 PL čerstvý rozmarín

2 strúčiky cesnak
1/2 KL mleté čierne korenie

 

1.Na marinádu si v malej miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, čierne mleté korenie, sójovú omáčku a lístky rozmarínu. 2.Celé kura umyjeme, osušíme a zo všetkých strán osolíme. Potom ho potrieme marinádou, vložíme do hlbokej misky, prikryjeme a necháme v chladničke odležať aspoň 3 hodiny. 3.Veľký plech podlejeme vodou, dáme na neho rošt, na rošt uložíme kura a vložíme všetko do vyhriatej rúry. 4.Pečieme na teplovzdušnom programe pri teplote 180 stupňov 1 hodinu. Tak vznikne krásne chrumkavá kôrka. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!

Tiez sa Vam moze pacit