Grilovanie

GAZDOVSKÝ ŠPÍZ

Dobrú chuť prajeme…

Suroviny

kuracie prsia 500g
cibulky 4kusy
zelena alebo cervena paprika 1ks
mensiu klobasu 1ks
slaninu 200g
olej 100ml
oblubene gril. korenie 1PL

Postup

Mäso si nakrájame na podľa možnosti rovnomerné kúsky, slaninu na silnejšie štvorcové plátky, cibuľu na štvrťky, papriku na štvorčeky, klobásku na kolieska, cesnak buď necháme celé strúčiky, alebo ich dáme na polovicu. Všetky suroviny si striedavo podľa chuti ponapichujeme na grilovaciu špilku /to je taká bambusová s ostrým koncom/.

V miske si zmiešame olej s grilovacím korením, špízy ním ponatierame z obidvoch strán a necháme odležať, najlepšie cez noc, potom ich poukladáme na plech vyložený mastným papierom a pečieme pri teplote cca 180 stupňov tak 20 min. z každej strany. Podávame so zemiakmi , alebo pečivom a dipom, alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť !!! Špízy sú samozrejme výborné aj na grile.


Tiez sa Vam moze pacit