Hlavné jedlá

GAZDOVSKÁ KRKOVIČKA

Potrebujeme:
cca 1,5 kg bravčovej krkovičky s kosťou /môže aj bez kosti/
1 dcl oleja
1 bal. obľúbeného korenia ako napr. grilovacie, bravčové pečené, pikantné rebierka a pod.
200 g prerastaná slanina
1 hlavička cesnak
3 cibule
soľ iba v prípade že ju neobsahuje korenie
voda

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou

Krkovičku v celku si umyjeme a narežeme na plátky ku kosti tak do dvoch tretín. V miske si rozmiešame korenie s olejom a celú krkovičku aj v zárezoch štetcom pekne ponatierame. Do zárezov potom poukladáme plátky slaniny a narezaný na plátky cesnak. Celú krkovičku posypeme cibuľou nakrájanou na polmesiačiky, podlejeme tak cca 3 dcl vody a v zakrytom pekáči, alebo pod alobalom pečieme pri 170 stupňoch tak cca 3 hodinky. Po upečení plátky dorežeme dospodu, a oni sa nám pekne oddelia od kosti, ktorú si oberieme od zvyšného mäska,. Plátky naukladáme na misu ozdobíme upečenou cibuľou a polejeme šťavou. Podávame s ryžou, alebo varenými zemiakmi poprípade zemiakovou kašou. Dobrú chuť !!!

Tiez sa Vam moze pacit