Dezerty

FRANCÚZSKY KRÉMEŠ

Vynikajúci krémeš bez masla, ako z cukrárne.  Vyskúšajte, neoľutujete 🙂

Potrebujeme :

500 g mrazené lístkové cesto

Krém:

1000 ml vody
3 x Maizena Zlatý klas /jedno balenie je určené
na 500 ml/
200 g kryštálový cukor
3 balíčky vanilkový cukor
5 bielkov
3 x 250 ml šľahačková smotana
3 x stužovač šľahačky
práškový cukor do šľahačky podľa chuti
čokoládová poleva

recept je od: Iva Vargová

https://www.facebook.com/pecenevarenesivou

Lístkové cesto po rozmrazení rozdeliť na dve časti, na tenko vyvaľkať, preniesť na opačnúp stranu plechu a husto popichať vidličkou a upiecť do zlatova. Pozor asi 2-3 cm cesta si nechajte visieť na bokoch, lebo cesto sa pri pečení stiahne. Po upečení si obidvé cestá dáme na seba a pílkovým nožom orežeme okraje aby nám vznikli dva rovnaké diely. Jeden plát polejeme čokoládovou polevou a druhý položíme do hlbokého plechu/ najlepšie do toho tvaru na ktorom sme piekli/. Po stuhnutí čokoládovej polevy, horúcim pílkovým nožom narežeme dile na štvorce cca 5-6 cm. Na spodný plát nalejeme horúcu pudingovú plnku a po vychladnutí navrstvíme na ňu šľahačku a poukladáme čokoládové štvorce. Na druhá deň mokrým pílkovým nožom úhľadne narežeme a podávame. Plnka: Z vody, maizeny cukru a vanilk, cukru uvaríme hustý puding a ešte do horúceho zamiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. Zľahka premiešame , aby nezostali obláčiky snehu a nalejeme na spodný plát v plechu, a kraje urovnáme do hranatá. Necháme dobre stuhnúť.

Tiez sa Vam moze pacit