Hlavné jedlá

Francúzske kuracie roládky

Kombinácia syrov,ľahké kuracie mäsko a k tomu omáčka zo smotany…už sa do toho len pustiť..:)

Kuracie prsia umyjeme a každé priečne rozrežeme na dva plátky. Naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok mäsa položíme šunku. Syry nakrájame na trojuholníky a na každý plátok mäsa so šunkou dáme jeden plátok Nivy, jeden plátok Enciánu a 3-4 mandle.
Plátky mäsa opatrne zrolujeme, zopneme špáradlom alebo zviažeme špagátikom a na rozohriatom masle zo všetkých strán opekáme do červena. Spolu s mäsom opekáme zvyšné mandle, ktoré po opečení ihneď vyberieme. Roládky podlejeme vodou a prikryté dusíme domäkka. Po udusení ich vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek prelejeme do hlbšej misky.
Do výpeku pridáme 1 lyžicu hladkej múky, trocha opečieme, potom pridáme podľa chuti horčicu, podlejeme vodou, rozmiešame a trocha podusíme. Pridáme na zjemnenie smotanu a krátko povaríme. Omáčku nesolíme, lebo výpek je zo syrov dosť slaný. Nakoniec omáčku dohladka rozmixujeme tyčovým mixérom. Roládky podávame s farebnými cestovinami poliate omáčkou a posypané opraženými mandľami.
Recept od: Nový Čas pre ženy

Tiez sa Vam moze pacit