Dezerty

Famózna mrkvová tortička

Piecť z mrkvy, ktorú radšej využívam ako zeleninu do šalátov alebo spestrenie oblohy, mi napadlo po prečítaní mnohých zahraničných príspevkov o pochúťke s názvom “carrot cake”. Mrkvička tak už nie je len zeleninou, ktorú tlačia babičky a mamičky deťom do ruky, aby dobre videli, ale aj surovinou, ktorú rada využívam do keksov, koláčov i muffinov. Pokiaľ neobľubuješ výraznú chuť mrkvy a práve to ťa odrádza od pečenia, nemáš sa čoho báť. V koláči ju takmer necítiť a chutí naozaj fantasticky. Odporúčam k voňavej kávičke alebo dobrému čaju :-).

Autor: Barbora Kašická

INGREDIENCIE:
40g Ryžová múka alebo špaldová či cícerová
30g proteín (možno nahradiť múkou)
1 lyžička škorica mletá
1,5 lyžičky kypriaci prášok bez fosfátov
5ks sušené ďatle
2ks bielka
1ks vajce
1ks veľká mrkva
20ml mandľové mlieko (alebo klasické v kvalite BIO, či sójové bez GMO)

You Might Also Like