Dezerty

Famózna mrkvová tortička

Piecť z mrkvy, ktorú radšej využívam ako zeleninu do šalátov alebo spestrenie oblohy, mi napadlo po prečítaní mnohých zahraničných príspevkov o pochúťke s názvom “carrot cake”. Mrkvička tak už nie je len zeleninou, ktorú tlačia babičky a mamičky deťom do ruky, aby dobre videli, ale aj surovinou, ktorú rada využívam do keksov, koláčov i muffinov. Pokiaľ neobľubuješ výraznú chuť mrkvy a práve to ťa odrádza od pečenia, nemáš sa čoho báť. V koláči ju takmer necítiť a chutí naozaj fantasticky. Odporúčam k voňavej kávičke alebo dobrému čaju :-).

Autor: Barbora Kašická

INGREDIENCIE:
40g Ryžová múka alebo špaldová či cícerová
30g proteín (možno nahradiť múkou)
1 lyžička škorica mletá
1,5 lyžičky kypriaci prášok bez fosfátov
5ks sušené ďatle
2ks bielka
1ks vajce
1ks veľká mrkva
20ml mandľové mlieko (alebo klasické v kvalite BIO, či sójové bez GMO)

Potrebné ingrediencie:


V jednej miske vymixujeme vajíčka, ďatle, nastrúhanú mrkvu a mlieko. V druhej vareškou zmiešame múku, proteín, škoricu a kypriaci prášok.


Následne vsypeme suchú zmes do tej mokrej a jemne vareškou zmiešame, aby cesto zostalo nadýchané a vláčne.


V tortovej okrúhlej forme pečieme korpus 15-20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
Tortová forma s priemerom 20 cm


4. Keď upečený korpus vychladne, prekrojíme ho na 2 alebo 3 časti, ktoré môžeme naplniť džemom, tvarohom alebo ovocím. Po niekoľkých minútach plnka mierne vsiakne a koláč bude šťavnatý a vláčny :-).


A už len uvariť dobrý čajík a môžeme vychutnávať :-).


Zdroj/http://fitshaker.sk/


Tiez sa Vam moze pacit