Dezerty

Falošný medovník

250 g hladkej múky

100 g krupicového cukru

200 ml vody

citrónová kôra v celku

celá škorica

8 – 10 klinčekov

1 vajce

1/2 lyžičky sódy bikarbony

150 g práškového cukru

100 g čokolády na varenie

100 g nahrubo nasekaných vlašských orechov alebo lieskovcov

100 g kandinzovaného ovocia

50 g hrozienok

tuk a múka na plech

 

Na kakaovú polevu:

80 g práškového cukru

1 lyžica vriaceho mlieka alebo 100 %-tuku

1 kopcová lyžica kakaa

niekoľko lyžičiek horúcej kávy

 

 

V kastróle s hrubým dnom skaramelizujeme krupicový cukor a keď začne hnednúť,zalejeme ho vodou. Pridáme citrónovú kôru z dobre umytého cirtóna,celú škoricu a klinčeky. Dobre povaríme/asi 5 minút/ a necháme vychladnúť.
Do misky preosejeme hladkú múku zmiešanú so sódou bikarbonou a práškový cukor. Primiešame ocedený karamel a vymiešame dohladka. Čokoládu polámeme na menšie kúsky,nahrubo obalíme v troške múky a všetko primiešame do karamelového cesta.
Plech s vyšším okrajom veľmi dôkladne vytrieme tukom a vysypeme hrubou múkou alebo dáme papier na pečenie. Cesto vylejeme na plech a pečieme asi 30-35 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Špajlou skúšame či je upečený.
Medovník necháme na plechu vychladnúť. Polejeme ho kakaovou alebo čokoládovou polevou. Krájame ho až studený na rezy. Medovník bez polevy môžeme zabaliť do fólie,dlho nám vydrží v mrazničke,keď ho vytiahnete,môžete ho hneď podávať.
Do misky dáme preosiaty práškový cukor s kakaom a za stáleho miešania prilievame tuk a kávu. Miešame do hladka.

Tiez sa Vam moze pacit